Origen

L’associació Llengua i República es constitueix al març del 2016, amb l’objectiu d’organitzar i canalitzar tots els esforços que a partir d’ara s’emprendran per difondre entre la població una nova consciència sociolingüística, basada en la realitat i no en la ficció i, fruit d’aquesta nova consciència, una conducta de lleialtat envers la llengua del país de tots els ciutadans i dels poders públics.

Objectius

En aquest sentit, Llengua i República vol participar activament en el procés constituent de la nova república i treballar, des de diversos fronts, per revertir la dinàmica de substitució progressiva de la llengua.

Volem ser el punt de trobada i el pal de paller d’un moviment ciutadà que avui ja té el suport de prop de 200 noms destacats del món acadèmic, professors, escriptors, estudiosos i altres professionals de la llengua. Volem parlar i treballar estretament amb les entitats que treballen pel català com Plataforma per la Llengua, Òmnium, la FOLC, la CAL i Llengua Nacional, i fer xerrades i tallers de conscienciació arreu del territori.

Col·labora amb Llengua i República

Si vols col·laborar amb nosaltres, si us plau, omple les dades del següent formulari:

  Cognoms *

  Nom *

  Correu electrònic *

  DNI *

  Telèfon *

  Codi postal *

  Professió *

  Els camps amb * són obligatoris