Skip to main content

Llengua i República

Origen

L’associació Llengua i República s'ha constituït amb l’objectiu d’organitzar i canalitzar tots els esforços que a partir d’ara s’emprendran per difondre entre la població una nova consciència sociolingüística, basada en la realitat i no en la ficció i, fruit d’aquesta nova consciència, una conducta de lleialtat envers la llengua del país de tots els ciutadans i dels poders públics.

Objectius

Llengua i República vol treballar, des de diversos fronts, per revertir la dinàmica de substitució progressiva de la llengua catalana en el territori dels Països Catalans, així com, en un futur, participar activament en el procés constituent de la nova república que confiem que esdevingui una realitat ben aviat.
Partint del suport dels 274 signants inicials, tots ells destacats membres del món acadèmic, professors, escriptors, estudiosos i altres professionals de la llengua, pretenem crear un moviment ciutadà d’activistes en xarxa compromesos a treballar per revertir la situació de subordinació lingüística del català i denunciar el bilingüisme social per tal d’aconseguir retornar al català, la llengua pròpia de Catalunya, el seu status de llengua nacional.


L’objectiu principal i prioritari és crear un moviment d’activistes per la llengua organitzats en nuclis locals que, a cada municipi, treballin per normalitzar l’ús social del català en la seva població, convertint-lo així en un municipi lingüísticament alliberat i normalitzat.

També preveiem organitzar tallers, xerrades i el que calgui per a donar eines i recursos als catalanoparlants per a no canviar de llengua, i ajudar els seus conciutadans amb arrels foranes a estimar la llengua del país on han decidit viure, fer-se-la seva i utilitzar-la en totes les activitats socials.

Volem col·laborar estretament amb les altres entitats que, des d’altres vessants, treballen també pel català com són Plataforma per la Llengua, la FOLC, la CAL, Llengua Nacional, Òmnium, ...

Actuacions

  • Entre el 2017 i el 2021 vam preparar el llibre «Llengua i República. El Manifest Koiné argumentat»
  • A finals d’octubre de 2021 vam presentar el llibre i de llavors ençà hem fet presentacions a tots els municipis que ens ho han demanat.
  • El 2022 vàrem crear la publicació electrònica Koiné Digital, que anirà publicant articles segons la urgència de les qüestions a debatre, amb una periodicitat mínima mensual. Hi convidarem els membres de Koiné (a títol personal o com a posicionament de grup), però també hi acceptarem contribucions de qualsevol dels 270 professionals que van signar el nostre Manifest del Paranimf o d'altres que comparteixin les idees del grup. Koiné digital, dirigida actualment per na Blanca Serra, no subscriurà forçosament aquestes opinions ni imposarà unes normes d'estil.
  • El cinc de març del 2022 el MHP Puigdemont ens va rebre a Canet de Rosselló, i li vàrem lliurar un exemplar del nostre llibre.
  • El catorze del mateix mes, vàrem poder lliurar un exemplar del nostre llibre al MHP Torra, que ens va rebre al seu despatx oficial de Girona.
  • Poc després de la seva designació com a Secretari de Política Lingüística, vàrem sol·licitar una reunió al Sr. Francesc Xavier Vila, a qui vàrem lliurar un exemplar del nostre llibre. Això va ser el 17 de juny del 2022.
  • Pel març del 2023, Llengua i República va ser convidada per l'ANC a participar a la Conferència Nacional del Moviment Independentista, a la qual ens hem adherit.

Col·laboreu amb Llengua i República

Si voleu col·laborar amb nosaltres, si us plau, ompliu les dades del següent formulari. Tots els camps són obligatoris.

Powered by BreezingForms

En compliment de la Llei Orgànica de Protecció de Dades Personals i Garantia dels Drets Digitals (LOPD-GDD 3/2018) i amb el Reglament General de Protecció de Dades (RGPD UE 2016/679) per poder atendre les vostres consultes, ompliu els camps obligatoris.

No es cediran dades a tercers excepte per obligació legal o en el cas que sigui necessari per atendre la vostra sol·licitud, en cas de canvis i modificacions en les vostres dades haureu de comunicar-ho.

Podeu exercir els drets d'accés, rectificació, supressió, limitació, oposició i portabilitat a les següents adreces:

Fiveller, 86
08205 Sabadell
Barcelona
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Aquest article es publica gràcies al suport econòmic i tècnic de Llengua i República.
Si hi voleu contribuir, podeu fer un DONATIU.